Ürün İnceleme

Ürün İnceleme : Airfel’den Yeni Nesil Yüksek Verimli Çelik Kazanlar Hoval CompactGas

1932 yılından beri dünyada faaliyet gösteren Hoval, Airfel ile Türkiye pazarında yer alıyor. TÜV ve CE (gaz cihaz direktifi ve verim direktiflerine uygun) sertifikalarına sahip gaz yakıtlı Hoval CompactGas çelik kazanlar, 1000 kW ile 2800 kW arasında değişen 5 farklı kapasite seçeneği ile kullanıldıkları alanlarda konfor, güven, enerji tasarrufunu bir arada sunuyor.

Düşük işletme maliyetlerine sahip Hoval CompactGas kazanlar, üretim aşamasında kullanılan ileri teknoloji sayesinde temiz enerjiyi maksimum verim ile sağlar. Kendinden ekonomizörlü olma özelliği ile atık ısıdan faydalanarak yüksek kazan verimliliklerine (% 97.5?e varan) sahiptirler. Bu özellik baca gazı sıcaklığını 100 °C?ye kadar düşürür, ayrıca aluFer® özel duman borusu sayesinde müsaade edilen dönüş suyu sıcaklığı 35 °C’dir.

Hoval CompactGas, sahip olduğu aluFer® özel duman borusu teknolojisi ile geleneksel düşük sıcaklık kazanlarına kıyasla 5 kat daha yüksek homojen ısı transferi sağlamaktadır. Ayrıca, yanma prensibi sayesinde alevin yüksek sıcaklık bölgesinde az bulunması sağlar ve böylece NOx zararlı gaz oluşumu azaltılır. Çevre dostu CompactGas, düşük NOx brülörle birlikte en düşük emisyon limit değerlerine rahatlıkla ulaşır (<80mgNOx/kWh). Duman sandığının önde oluşu ve tamamen su soğutmalı alev sandığı özelliğiyle radyasyon ısı kayıpları minimize edilir.

Tüm Hoval CompactGas kazanları, standart olarak kullanıcı dostu digital Hoval TopTronic®T kontrol sistemi ile donatılmıştır. Gerekli ısıtma programları bas-çevir mantığıyla 7 farklı tuşla ayarlanarak çalıştırılır. Opsiyonel olarak sunulan BMS (Bina Yönetim Sistemi) göstergesi, önemli kullanım verilerini bina otomasyon sistemine taşır. TopTronic®T fonksiyonel entegre mikroişlemcili kumanda paneli ile kaskad kontrolü, bina otomasyonuna bağlanabilme, internet ve telefon ile iletişim gibi opsiyonel özelliklerinden faydalanma imkanı sunar. Ayrıca TopTronic®T kontrol sistemi sayesinde Hoval CompactGas çelik kazanlarının güneş enerjisi sistemi ile entegreli olarak çalışması sağlanır.

Hoval CompactGas kazanları, sahip olduğu ilave susturucu donanımı ile çok düşük ses seviyesine sahiptir. Her iki yöne komple açılabilen ön kapak; yanma odasına ulaşımı, bakım ve temizliği kolaylaştırmaktadır. Sahip olduğu aluFer duman boruları, ön üste baca çıkışı ve kompakt ölçüleri yerden tasarruf sağlayarak kurulumu kolaylaştırır.

 

Kaynak : TersisatMarket Dergisi