MTH

MTH Püf Noktaları-8 : Yazdırmada Dil Seçimi

Merhaba arkadaşlar;

Proje tasarım safhaları içerisinde MTH paket yazılının sağladığı kolaylıkları ve süprizleri daha detaylı paylaşacağımız MTH Püf noktaları yazı dizimizde yeni bir konu ile sizlerle birlikteyiz. Bu yazımızda MTH Modüllerinde yazdırmada dil seçimi konusunu inceliyeceğiz.

Bildiğiniz üzere MTH paket yazılımı piyasalara hizmet vermeye başladığı 1994 senesinden beridir çoklu dil desteğini bünyesinde barındıryor. Bu özellik ile kullanıcılar istedikleri dil dosyası seçimi ile çalışma ortamı ve yazdırma ortamı için farklı dilleri seçebiliyorlar. Türkçe ve İngilizce dil dosyaları standart kurulum ile kullanıcılarına ulaşıyor.

Çalışmanın her hangi bir anında veya sunum için yazdırma seçeneğinden önce gerekli dil dosyası seçimi yapılarak istenilen dilde çalışma ve yazdırma imkanı bulunmakta.

Dil dosyaları windows notepad ile açabileceğiniz txt formatında dosyalar. Yazılım içerisindeki dil editörü ile dosyalarda değişiklik yapılabileceği gibi direk notepad veya herhangi bir kelime işlemci ile ilgili dosyalar açılarak da dil dosyası içeriğinde değişiklikler yapılabilir.

Seçenekler ana menüsünden ulaşacağınız Diller komutu ile ekrana gelen dialog penceresinden gerekli işlemleri yapabilirsiniz.

Seçenekler/Diller Penceresi

Pencere üzerinde listelenen dosyalar kısmında programın kullanabileceği formattaki dil dosyalarını görebilirsiniz. Bu liste içerisindeki dosyalar eklenip kaldırılabilir. Bu listedeki her değişiklik Seçili dil dosyası listesini de etkiler.

Yazının devamını okumak için lüfen [burayı] tıklayınız.