MTH

MTH Güncellemesi : Mahal Sıralama

Merhaba arkadaşlar;

MTH paket yazılımı ile ilgili güzel bir güncellemeyi paylaşmak istiyoruz bugün. Isı kaybı hesabında oluşturulan mahaller, oluşturulma sıralarına göre dosyaya kayıt ediliyor ve yazdırılıyor. Farklı konumlardaki mahaleri zaman zaman sıralamak ve özellikle yazdırma işlemlerinde önem arz ediyor.

Yeni güncellememiz ile birlikte hali hazırda var olan mahal sıralama rutinleri daha esnek hale getirilmiştir. Klasik ısı kaybı hesaplarındaki 1B01, Z05 veya 5N10 gibi mahal işaretleri sıralaması yine yapılmakla beraber. Etiket tipi tuşunu kullanarak mahal işareti içindeki notasyonun nasıl yorumlanacağı konusunda yazılıma bilgi iletiyoruz.

Örnek vermek gerekirse, A-212-05 nolu bir mahal etikentinde yazılımın katı, daireyi veya mahali ayırt edebileceği hiç bir unsur bulunmuyor. Etiket tipi tuşuna basarak mahal işaretini oluşturan bileşenleri A-KDD-MM şeklinde sınıflandırdığımızda, yazılım K işaretinin kat bilgisini, D veya DD işaretinin daireyi ve M veya MM işaretinin mahal numarasını ifade ettiğini anlıyor.

Yazının devamı için lütfen [burayı] tıklayınız..